Realigro.bg е първата световна търсачка за недвижими имоти, с която можете да преглеждате обявите за продажба на жилища в Хон Конг

Имоти за продажба в Хонконг

Хонконг е автономна територия в Югоизточен Китай. В миналото това беше британска колония. Градският център е оживен и гъсто населен и е важен пристанищен и глобален финансов център с панорама, осеяна с небостъргачи. Централният окръг е дом на паметници като Банката на Китайската кула на Ieoh Ming Pei. Хонконг също е една от най-известните дестинации за пазаруване, известна с дрехи, изработени по поръчка, и за нощния пазар на Темпъл Стрийт. Той е заобиколен от Южнокитайско море на изток, юг и запад и граничи с град Шенжен, в Гуандун, на север с река Шенжен.

Ако сте решили да се преместите в Хонконг или просто търсите имот за продажба в Хонконг, трябва да знаете, че правителството е въвело нов данък върху свободните места и ограниченията на схемата за предпродажба. Все пак се очаква цените на жилищата да нараснат с още 7% през следващите шест месеца. За да запазят процентите на продажби, разработчиците вероятно ще построят по-малки апартаменти.

Според прогнозата за недвижими имоти в Хонконг през 2018 г. в средата на годината, тенденцията на повишаване на цените на жилищата ще се забави през втората половина, след като правителството въведе нов данък за свободни работни места и ограничения за данъци преди продажби. Цените на имотите за продажба в Хонконг трябваше да нараснат с още 7% през следващите шест месеца. За да защитят процентите на продажбите, разработчиците вероятно ще построят по-малки апартаменти. Средният размер на новите апартаменти вече е намалял с около 40% през последните 6 години.

По-малките единици и по-евтините цени с финансиране от разработчици допринесоха за силни продажби на първичния пазар през първата половина, като разработчиците успяха да продадат над 50% от пуснатите в повечето нови проекти.

В края на юни правителството обяви шест нови инициативи за справяне с жилищните проблеми на града. Сред тях беше силно спекулативният празничен данък за първичния пазар.

Решението на правителството да въведе допълнителни инициативи за справяне с жилищните проблеми в града в момент, когато лихвените проценти се повишават и настоящият пазарен цикъл вече е на последния си етап и носи рискове. Когато пазарът се промени, всички тези мерки за охлаждане, въведени през последните години, могат да засилят всяка криза, което ще доведе до свободно падане на пазара. В допълнение, нарастващ брой купувачи, които се интересуват от имоти за продажба в Хонконг, се основават на финансиране от предприемачи, което прилага по-високи лихвени проценти и не изисква стрес тестове за купувачите

2005-2023 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB